Wonen en interieur
Interieurtips en woontrendsHet is tijd om het interieur van mijn huis nu helemaal te restylen. Aangezien mijn huidige woondecoratie heel saai en eentonig is. Ik heb al leuke ideeën online bekeken hoe ik mijn interieur beter kan inrichten. Na een lange zoektocht naar leuke woonaccessoires ben ik bij de webwinkel Presents@home terecht gekomen. Ze hebben een assortiment van brocante spulletjes tot aan sfeervolle kitsch en vintage woonaccessoires. Op deze site heb ik leuke en moderne figuurlampen, verschillenden kussens en leuke woonspullen gevonden die ik eenvoudig gecombineerd kan worden met mijn meubels. Zoveel spullen en dat tegen een zeer goedkope prijs. Daar wordt iedereen vrolijk van!

 

Voor mij is het vaak lastig om een keuze te maken bij zo’n breed assortiment. Ik vind alles mooi en wil graag alles kopen. Maar als ik een keuze moet maken dan zou ik voor de kleurrijke en moderne woonaccessoires kiezen. Ook vanwege het feit dat ze goedkoop zijn kan ik mijn interieur verrijken door het wat knusser en intiemer te maken.

Papieren tafelkleed ideaal voor grote feesten

Organiseer je binnenkort een groot feest en ben je op zoek naar een leuk tafelkleed? Maar je wilt een tafel die je gemakkelijk kunt schoonmaken of een kleed dat je snel kunt opruimen? Dan is een tafelkleed van papier een zeer goede optie. Ik heb voor de 50e verjaardag van mijn moeder een papieren tafelkleed gebruikt en het was echt een goede keuze. Het was heel snel te vervangen en het zag erg mooi uit. Een papieren tafelkleed kun je niet wassen en opnieuw gebruiken. Zodra ze vies zijn kun je deze direct weggooien. Dit soort tafelkleed wordt ook wel een wegwerp tafelkleed genoemd en ze zijn in vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Je bespaart tijd en geld en het biedt een gezellige en sfeervolle uitstraling zonder veel moeite. Erg simpel en leuk!

Reacties

Elk huis heeft het tegenwoordig: een CV ketel. Je kan dan ook niet meer zonder. Je moet er alleen wel op letten welke CV ketel je aanschaft. Zo kan je variëren van een kwaliteitsloze maar goedkope CV ketel tot een erg dure CV ketel met hoge kwaliteit. Dit hangt natuurlijk van je eisen af en van je woonsituatie. Het ligt er dus maar net aan wat je wil. Voor het vergelijken van CV ketels wat betreft prijs kun je naar sites zoals Komparus.nl. Deze helpen je met het vergelijken van verschillende CV ketels, waaronder de prijs. Er zijn ook een aantal zaken waar je zelf op moeten letten.

Vragen

De eerste stap op zoek naar de geschikte CV ketel is het stellen van vragen aan jezelf. Dit zijn de drie belangrijkste vragen die je moet stellen.

Wil ik een:

 • combi of solo ketel?
 • gesloten of open ketel?
 • hre-, vr- of hr-ketel?

Deze kan je namelijk vergelijken.

Gaskeurmerk

De laatste vraag gaat over het gaskeurlabel. Dit is een belangrijke factor, zeker in Nederland. Er zitten in Nederland namelijk hoge kwaliteitseisen aan vast. Er zij in Nederland veel minder labels beschikbaar doordat deze niet goed genoeg zijn. De volgende labels zijn wel goedgekeurd in Nederland.

 • NZ
 • CW
 • HR
 • HRww
 • SV

Vermogen

Je moet zeker ook op het vermogen van de CV ketel letten. Het vermogen dat je nodig hebt hangt natuurlijk af van je leefstijl en je woonsituatie. Heb je een groot huis of juist een klein huis? Hoe goed is de isolatie van je woning? Dit zijn allemaal factoren die het juiste vermogen van je CV ketel bepalen. Zo heb je bij een betere isolatie een kleiner vermogen nodig. Houd je van een lekker warm en knus huis, dan heb je een groter vermogen nodig. Er is een formule die een schatting geeft van het vermogen dat je nodig hebt voor je woning. Deze formule is: 3,86 x de grotte van de ruimte in m3 x de gewenste temperatuur.

Nederlandse merken

Er zijn een aantal Nederlandse merken die een zeer goede CV ketel aanbieden. De volgende merken worden vooral in Nederland gebruikt:

 • Bosch
 • Vaillant
 • Nefit
 • Awb
 • Beretta
 • Intergas

Naast deze merken zijn er nog een aantal goede merken. Nederland heeft dus een groot aantal CV ketels die erg goed zijn.

Reacties


Veel mensen denken dat hun woning vandaag de dag zeer energiezuinig is. In vergelijking met vroeger kan men vandaag de dag immers een aanzienlijk bedrag besparen op de energiefactuur. Hoe interessant dit op het eerste zicht ook lijkt, het kan in het merendeel van de gevallen toch nog een stuk beter. Door rekening te houden met de tips uit dit artikel zorgt u er in ieder geval voor dat uw woning nog energiezuiniger wordt waardoor de prijs van uw energiefactuur nog verder kan worden verlaagd.

Is er sprake van warmteverlies?
Cruciaal voor het bepalen van het energiezuinige karakter van uw woning is het vaststellen van mogelijk warmteverlies. Een woning is namelijk pas echt duurzaam wanneer dit verlies in de kiem wordt gesmoord. Huizen waarbij er alsnog sprake is van warmteverlies kunnen hiervoor verschillende controles uitvoeren. Niet alleen de aangebrachte isolatie is immers van belang, het loont bijvoorbeeld ook de moeite om even de beglazing onder de loep te nemen. Vooral in oudere woningen wordt er nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van enkele beglazing waardoor warmteverlies vrij spel krijgt. Deze beglazing vervangen door dubbel glas of hoogrendementsglas kan dit probleem meteen verhelpen.

Het gebruik van duurzame installaties
Het vervangen van oude gloeilampen door spaarlampen of door LED-verlichting is iets wat iedereen inmiddels wel weet en doet wanneer mogelijk. Toch zijn er nog heel wat andere installaties, toestellen en systemen in huis terug te vinden die een flink stuk duurzamer kunnen. Beschikt u bijvoorbeeld nog over een oude televisie met beeldbuis? Kiezen voor een nieuwe, energiezuinige LED-televisie kan op dit vlak reeds een verschil maken.

Niet alleen op vlak van entertainment kunnen woningen een flink stuk energiezuiniger gemaakt worden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de wasmachine en de koelkast? Vooral deze laatste is een absolute grootverbruiker die jaarlijks met heel veel energie en dus ook geld gaat lopen. Door sterk verouderde toestellen in huis te vervangen door nieuwe , energiezuinige modellen kunt u er niet alleen voor zorgen dat het energieverbruik wordt teruggeschroefd, u zult dit ook ongetwijfeld merken bij de afrekening van uw energiefactuur.

Reacties

Een kunststof kozijn is de laatste jaren een veel geziene gast in het straatbeeld. Door de vele voordelen die een kunststof kozijn met zich mee brengt, is een kunststof kozijn immens populair geworden bij het Nederlandse publiek.

De houten en aluminium kozijnen zijn min of meer door de kunststof kozijnen verdrongen. Kunststof kozijnen biedt namelijk veel meer voordelen dan bovenstaande materialen. Toch zijn er ook enkele nadelen aan een kunststof kozijn. Een van de belangrijkste nadelen aan een kunststof kozijn is het feit dat je er niet in mag/kan boren.

Als je besluit om in een kunststof kozijn te boren, krijgt de stijfheid van het kozijn een flinke klap. Een kenmerk van kunststof is dat het een hoge stijfheid heeft. De stijfheid is waarde van de elasticiteit. Dat klinkt heel ingewikkeld maar het is in feite simpel. Een kozijn mag niet gaan buigen of een andere vorm krijgen. Kunststof heeft een hoge stijfheid, dat betekent dat een kunststof kozijn stijf zal zijn waardoor de kans op buigen zeer klein is. De kosten van kunststof kozijnen kunnen hierdoor aanzienlijk verschillen.

Als je in een kunststof kozijn gaat boren, neemt deze stijfheid gigantisch af. Doordat de stijfheid gigantisch af neemt, is het mogelijk dat een kunststof kozijn gaat buigen of een andere vorm gaat krijgen. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan het regelmechanisme van het kozijn niet meer werken waardoor je raam niet meer open en dicht kan. Dat kan allemaal veroorzaakt worden door één gaatje dat je er in hebt geboord.
Reacties

De precieze kosten van een hovenier zijn niet zomaar prijs te geven. De tarieven die hoveniers in rekening brengen zijn niet vastgelegd en daardoor dus ook niet standaard. Makkelijk gezegd betekent dit dat ieder hoveniersbedrijf een eigen prijskaartje mag hangen aan de werkzaamheden die zullen worden verricht. Dit resulteert in prijsverschillen onder hoveniersbedrijven die soms wel op kunnen lopen tot honderden euro’s. Het is dan ook zeer de moeite waard om hoveniersbedrijven met elkaar te vergelijken en offertes aan te vragen. Vraag daarom altijd hovenier offertes aan!

Factoren die de prijs beïnvloeden
Uiteraard zijn er veel verschillende factoren te noemen die invloed hebben op de tarieven. Denk hierbij aan extra’s die u in de tuin wilt, zoals een vijver of een zandbak, aan het soort elementen dat u wilt laten plaatsen, aan de grootte van de tuin, aan het feit of er machines nodig zijn en in hoeverre de tuin goed bereikbaar is. De kosten blijven lager als je kiest voor standaard planten dan wanneer je kiest voor bijzondere planten. Ook de keuze voor onderhoudsvriendelijke planten beïnvloed te prijs. Bestrating is voordeliger dan beplanting, maar je kunt hier natuurlijk ook een combinatie tussen maken. Uiteraard is het ook goed om eens te bekijken hoeveel uren werk er in de werkzaamheden gaat zitten. Er zijn namelijk hoveniers die uurtarieven berekenen, maar er zijn ook hoveniers die vooraf een totaalprijs berekenen.

Als je voordeliger uit wilt zijn..
Natuurlijk zijn er ook enkele mogelijkheden om de kosten van een hovenier een beetje te drukken. Zo brengt een hovenier vaak minder kosten in rekening, of mag je een korting verwachten, wanneer je van plan bent het onderhoud ook door de hovenier te laten uitvoeren. Daarnaast kun je kosten besparen door het afval zelf af te voeren in plaats van dit te laten doen door de hovenier. Natuurlijk is het ook belangrijk om goed te vergelijken voordat u daadwerkelijk besluit met een hovenier in zee te gaan.
Reacties

Industriële draaipoort

Bij Govers Sierhekwerken kunt u terecht voor allerlei soorten poorten. Hier vindt u bijvoorbeeld poorten op industrieel gebied. K60, die wij ook kennen als een Industriële draaipoort, is een oplossing voor al uw toegangen. Deze poort biedt u niet alleen een gemakkelijke en functionele toegang tot al uw plaatsen, maar biedt ook een effectieve terreinbeveiliging. Deze poort geeft u, dankzij zijn uniforme constructie en stijve basisframe, een unieke beveiliging die uw beveiligingslijn compleet maakt. Daarnaast staat de poort bevestigd op stevige voetplaten, wat de stabiliteit van de poort waarborgt. Zijn tot 180° opendraaiende vleugels bieden u bovendien de maximale toegang. Ook maken inbrekers geen kans, doordat deze unieke poort breekijzers tegengaat en voorzien is van sloten.

Industriële schuifpoort

Net zoals draaipoorten, bieden schuifpoorten en uitmuntende beveiliging. Met deze poort heeft u de mogelijkheid om uw terrein professioneel en toch effectief te beschermen en inbraak aanzienlijk te verkleinen.  

De comfort-liner schuifpoort is perfect voor diegenen die graag de optie hebben om functionaliteit, energiezuinigheid en prijs/kwaliteit te combineren. Deze poort is lichtgewicht en zijn onderhoud is minimaal. Daarnaast staan kwaliteit en veiligheid voorop.

De A-liner schuifpoort is ideaal voor u als u valt voor mooie vormgeving en luxe. Deze poort is voorzien van een elektrisch besturingssysteem en bedieningspaneel en is optimaal beveiligd. Verder reikt deze poort uit tot 12 meter en zelfs tot 24 meter als u een dubbele poort installeert. Ook is deze poort licht van gewicht en ongekend duurzaam in zijn klasse.Doorrijbeveiliging

De doorrijbeveiliging biedt u de ideale mogelijkheid om uw parkeervoorzieningen en terreinen van auto- en caravandealers te beveiligen. Geforceerd inrijden is zo bijna onmogelijk, net zoals uitbraakpogingen. Deze 60 cm hoge beveiliging is perfect voor het ‘zwaardere werk’ en is precies op de juiste hoogte. De staanders van deze poorten zijn diep verankerd in de grond en verstevigd met beton, voor de ultieme afsluiting. U kunt zelfs de zwaarte van de blokkade specificeren om zo bijvoorbeeld ramkraken te voorkomen.

Gaashekwerk

Een gaashekwerk is een praktische en lichte beveiligingsoplossing voor uw terrein. Hierbij zijn de esthetische factoren minder van belang. Toch heeft het een transparant en vriendelijk karakter. Een gaashekwerk is een goedkope oplossing. Bovendien is het erg duurzaam. Ze zijn handig voor het beveiligen en omheinen van grote bedrijfsterreinen. Daarbij is het ook een effectieve beveiliging voor een landschappelijke omgeving of rondom een privéterrein.

Het type gaashekwerk ZB bestaat uit een gaashekwerk met een bovenbuis maar zonder prikkeldraad. Doordat Govers Sierhekwerk werkt met kwaliteitsgaas en een hoge treksterkte vervormt het gaas niet op termijn en is het dus superstrak gespannen. Dit type is leverbaar in verzinkt en gecoate uitvoering.

Bovendien is er het type gaashekwerk RB/SB. Dit is een gaashekwerk met prikkeldraad, bovenbuis en een recht (RB) of schuine (SB) puntrdaadhouder. Doordat we alle staanders in ongeroerde grond geheid en waarborgen heeft u direct na de plaatsing een stevig hekwerk. Als voor een gaashekwerk kiest kiest voor een esthetische en functionele terreinafzetting.

Draadmathekwerk

Het draadmathekwerk is ideaal voor de waarborging van uw veiligheid, die bij dit hek voorop staat. Dit hek is zeer geschikt voor kindveilige plaatsen, door zijn strakke en compacte geheel. Dit hek is niet alleen veilig, compact en solide, maar zorgt in een drukke omgeving zeker ook voor een decoratieve kracht. Doordat dit hek op vele laspunten berust, is het een stevig geheel, bovendien voorzien van een bevestigingssysteem verankerd aan de staanders. Verder maken vandalen geen kans, door zijn unieke schroefconstructie met speciale kop.

Spijlenhekwerk

Dit solide, stevige en sterk beveiligde hekwerk is ideaal voor de beperking van toegang van ongewenste gasten, naast zijn mooie en strakke uitstraling.

Het VY hekwerk is simpel, maar toch functioneel. Dit alom bekende hekwerk is voorzien van een puntenkam en een bouten, zodat het hek beveiligd is en niet verzakt. Ook deze staanders staan diep in de grond. Govers Sierhekwerken biedt u altijd de beste producten en dat is mede bij dit hekwerk te merken, omdat u geen boutje of moertje ontdekt en zo behoudt dit type zijn elegantie.

Het Globe hekwerk is wederom een uitstekende beveiliging, met oog voor design. Maar dit hekwerk is niet alleen functioneel op zakelijke terreinen, de Globe is ook geschikt voor natuurlijke omgevingen, dankzij zijn ronde spijlen. Ook dit hekwerk staat diep in de bodem en aan uw zicht ontbreekt elk moertje of boutje, de garantie van Govers Sierhekwerken.

Het Palka hekwerk is opnieuw een combinatie van beveiliging en goede looks in zijn klasse. Het van vierkante spijlen voorziene hekwerk biedt de beste veiligheid tegen het uitbuigen en loswrikken van vandalen.

Sporthekwerk

Govers Schierhekwerk is bij vele sportverenigingen bekend als Govers Sport. Wij zijn dus een trouwe leverancier. Govers sport heeft een veldafscheiding die we volledig volgens de eisen van de Nederlandse Sportfederatie hebben ontwikkeld. Wij bieden dan ook een ruime keuze in sporthekwerken zodat de fans langs de lijn van het sportveld kunnen staan. We leveren hekwerken voor voetbalvelden, tennisbanen, hockeyvelden, honk- en softbalvelden en golfbanen.

Afrastering

Govers Sierhekwerken is ook de beste optie voor het uitzoeken van de afrastering die uw wensen het beste vervult. U kiest bijvoorbeeld uit gaashekwerken of spijlenhekwerken elders op deze site. Een afrastering is ideaal als u geniet van privacy en bescherming tegen bijvoorbeeld ongedierte. Als iedereen uw tuin mag zien, maar niet het gras mag beschadigen, is een afrasteringen ook dé optie voor uw terrein.

Gebruikt u een afrastering puur ter bescherming van uw terrein, dan biedt Govers Sierhekwerken wederom een optie. Deze afrastering beidt niet alleen beveiliging, maar zorgt ook voor een unieke uitstraling en is beschermd tegen corrosie door een thermische coating. Bovendien geeft Govers Sierhekwerken u de mogelijkheid om uw afrastering optimaal te onderhouden!

Focust u meer op een sportveld of park? Dan biedt Govers Sierhekwerken u nog een prima optie. Wij hebben unieke afrasteringen op maat en plaatsen deze graag voor u.

Reacties

Magnetrons en combimagnetrons kunnen tegenwoordig steeds meer. Zo zijn er die je op afstand kunt bedienen en er zijn magnetrons die meten of je eten al klaar is. Kortom handige hulpjes in de keuken. Er zijn verschillende soorten magnetrons. De meest eenvoudige versie is zo een: een solo magnetron. Daarmee kan je alleen eten ontdooien of opwarmen. Dan zijn er magnetrons met ook nog een grillfunctie erbij. En helemaal compleet is een combimagnetron. Dan heb je een magnetronfunctie, een ovenfunctie en een grillfunctie. Een voordeel van een combimagnetron is dat je twee apparaten in een hebt. Je hebt een magnetronfunctie en de ovenfunctie. Daardoor is de bereidingstijd van gerechten te verkorten. Je kan eerst met de magnetron een deel doen en dan afbakken in de oven. Maar een nadeel kan wel zijn dat er minder opties op het apparaat zitten. En de prestaties doen soms ook onder voor de losse apparaten.

Combimagnetrons

Combimagnetrons richten zich meestal meer op de ovenfunctie of meer op de magnetroonfunctie.En dat kan je meestal herkennen aan de aanwezigheid of de afwezigheid van een draaiplateau. Er zijn natuurlijk ook inbouwmagnetrons. Ze zijn duurder in aanschaf, maar ze hebben meestal wel meer opties. Houd wel rekening met genoeg ruimte voor ventilatie. Hoe groot moet je combimagnetron of magnetron zijn? Dat ligt er een beetje aan wat je zelf handig vind. Maar het is slim om een schaal mee te nemen naar de winkel die je veel gebruikt om te kijken of die past. En hou er dan rekening mee dat als er een draaiplateau in zit dat die schaal ook rond kan draaien. Hou er ook rekening mee waar je hem wilt gaan neerzetten. Want de meeste gaan zo open… maar er zijn er ook daar kan de deur naar beneden en dat kan soms veel handiger zijn. Het gecombineerde vermogen wanneer je de ovenfunctie, de grillfunctie en de magnetronfunctie samen gebruikt kan wel oplopen tot 3400 Watt. Het kan daardoor nodig zijn om een combimagnetron aan te sluiten op een aparte groep in je keuken. Bij combimagnetrons is het belangrijkste in het gebruik dat je hem goed schoon houd van binnen zodat etensresten niet indrogen en aankoeken.

Sommige magnetrons hebben daarvoor een speciale easy clean functie. Als je nou eten gaat opwarmen in de magnetron, dan kan het verleidelijk zijn om met vol vermogen te doen en lekker snel, maar je krijgt een beter resultaat als je hem iets lager zet en iets langer wacht. Roer ook even tussendoor en als het klaar is laat het dan nog even staan. Een combimagnetron kan natuurlijk erg heet worden aan de buitenkant net als een oven. Dus let op met kinderen en plaats ze bij voorkeur op een hoogte waar kinderen niet bij kunnen. Voor vrijstaande magnetrons zijn er zelfs houders te koop zodat je hem hoog aan de muur kunt bevestigen. Kan je je magnetron nou niet kwijt op een plek waar kinderen niet bij kunnen? Dan zijn er ook magnetrons met een kinderbeveiliging. Magnetrons die hebben vaak automatische programma's. Ontdooien en opwarmen zitten er meestal standaard op. Maar het kan wel oplopen tot bijvoorbeeld 35 verschillende kookprogramma's, waaronder een yoghurt en deegrijs functie. Combimagnetrons zijn steeds vaker uitgerust met speciale sensoren, die je kunnen helpen bij het koken en bakken. Die sensoren kunnen bijvoorbeeld een temperatuur meten of de luchtvochtigheid en vertellen je aan de hand daarvan of je gerecht klaar is en dan gaat hij vanzelf uit.Reacties

 

 

Ieder jaar neemt rond deze periode de verkoop van terrasoverkappingen explosief toe. Dat komt omdat mensen het vervelend vinden dat ze door de dalende temperaturen niet langer in hun tuin kunnen zitten. Diverse leveranciers spelen hierop in door met allerlei soorten modellen op de markt te komen. Hierdoor heeft de consument een ruime keus wanneer hij een terrasoverkapping wilt gaan kopen. Zo heb je bijvoorbeeld doe-het-zelf pakketten en constructies die op maat afgeleverd kunnen worden.

Maar naast de verschillen tussen de standaardproducten en het maatwerk, zijn er ook grote verschillen voor wat betreft de kwaliteit van het materiaal. Bovendien dien je ook over diverse aspecten na te denken voordat je tot aankoop van een overkapping overgaat. In dit artikel zullen we aan enkele van deze aspecten aandacht besteden.

De verschillende soorten constructies

Wanneer je overweegt om een terrasoverkapping aan te schaffen, dan is het eerste aandachtspunt de plaats waarop je de constructie wilt gaan bouwen. In feite heb je voor wat betreft dit punt twee keuzemogelijkheden. Om te beginnen kun je ervoor kiezen om een overkapping te kopen die je vrijstaand in de tuin opbouwt. Het grote voordeel van dit soort constructies, is dat je allerlei mooie struiken, planten, bloemen of zelfs een vijver rondom het bouwwerk kunt bouwen. Hierdoor zul je echt het gevoel hebben middenin je tuin te zitten!

Een overkapping tegen de woning

De tweede soort constructie wordt tegen de woning aan gebouwd. Het voordeel van dit type constructie is dat je als het ware je woonkamer verlengd. Besef daarbij echter wel dat een terrasoverkapping niet geïsoleerd is en dus nooit dezelfde aangename temperatuur als in de huiskamer zal hebben. Natuurlijk kun je met een terras verwarmer de temperatuur aangenaam maken, maar wees je er dus wel van bewust dat je terrasoverkappingen niet op dezelfde manier kunt gebruiken als dat je met een woonkamer kunt doen.

Het voordeel van constructies die tegen een woning worden aan gebouwd, is dat je minder staanders nodig hebt. Een belangrijk aandachtspunt wanneer je voor dit type overkapping kiest, is dat je rekening houdt met het gewicht van het bouwwerk dat tegen je woning aanbrengt. Soms kan het zo zijn dat je woning het gewicht niet kan dragen. Wees er dus zeker van, voordat je aan het bouwen begint, of jouw huis het gewicht van de constructie kan dragen. Heb je hierover twijfels? Neem dan altijd een specialist bij de hand om ervoor te zorgen dat nare situaties voorkomen worden.

De tuingrond

Wanneer je erover uit bent welk type overkapping je zou willen aanschaffen, is het volgende punt van aandacht de grond in je tuin. De grond in je tuin dient namelijk stevig genoeg te zijn om het gewicht van de constructie te kunnen dragen. Ook hier geldt weer: weet je niet zeker of de ondergrond sterk genoeg is om het gewicht te kunnen dragen? Schakel dan een specialist in om dit te kunnen beoordelen.

De regelgeving in je gemeente


In iedere gemeente in Nederland zijn reglementen opgesteld waarin staat wat wel en wat niet is toegestaan als het op het aanbouwen aan je huis aankomt. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van deze regels, zodat je weet wat wel en wat niet is toegestaan. Wanneer je deze regelgeving negeert, dan bestaat er een kans dat wanneer de gemeente er achter komt dat je de regels hebt overtreden je opdraagt om je terrasoverkapping af te breken. Dat zou heel erg naar zijn! Dat is ook de reden waarom we je adviseren om, voordat je overgaat tot de aankoop van een overkapping, eerst in contact te treden met je gemeente en te informeren aan welke regels je je dient te houden.

Zoals je tot zover hebt kunnen lezen zijn er aardig wat zaken waarover je die na te denken als je een terrasoverkapping wilt kopen. Maar naast de besproken punten zijn er, zoals in de inleiding van dit artikel gezegd, ook veel kwaliteitsverschillen tussen de diverse producten die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit is dan ook de reden dat we je adviseren om eigenlijk altijd een terrasoverkapping specialist te benaderen en aan hem om advies te vragen. Tot slot willen we je nog de tip meegeven om bij meerdere speciaalzaken een offerte op te vragen. De prijzen tussen de verschillende aanbieders kunnen namelijk aardig verschillen en het zou zonde zijn als je daar niet van profiteert!


Reacties

Wanneer je verhuist naar een verzorgingshuis, dan krijg je met verscheidene valkuilen te maken. Er moeten veel dingen worden geregeld en er moet duidelijk zijn waar je of de verzorgende precies terecht kan.

Vergelijken van verzorgingshuizen

Het is raadzaam om verschillende verpleeghuizen te vergelijken. Niet overal voelt u zich prettig maar dat zou thuis wel moeten. Ieder verzorgingstehuis heeft zijn karakteristieken. Maak daarom eerst een overzicht en kijk waar de voorkeur ligt. Ga gerust een keer langs een locatie en maak een praatje met het personeel en loop een stukje rond. Natuurlijk ben je als verzorgende niet helemaal vrij in de keuze. Vaak is er geen plaats of voldoe je niet aan de "criteria". Dit wilt meestal zeggen dat je nog te zelfstandig bent om te gaan wonen in een verzorgingstehuis.

CIZ

Een verblijf in een verzorgingstehuis is alleen mogelijk met een indicatie van het CIZ opzak. Deze indicatie voor verblijf kan worden aangevraagd met bijvoorbeeld een mantelzorger. Wanneer het nodig is zijn ook de huisarts of een thuiszorginstelling hiervoor bevoegd. In deze bepaling staat hoeveel zorg er nodig is aan de hand van zwaartepakketten. Deze gaan van weinig(ZZP1) tot veel(ZZP10). Een aantal jaar geleden kon met ZZP1 al naar een tehuis. Tegenwoordig kan dit pas bij ZZP4. Particuliere verzorgingstehuizen kunnen altijd worden bewoond, hier komt de volledige betaling echter voor eigen rekening.

Landelijke regeling

Deze regeling is landelijk geregeld. Of het nu gaat om verpleging Stratum, of de thuiszorg in Amsterdam. De criteria zijn landelijk opgesteld en voor ieder hetzelfde.

Reacties

Tijd voor een nieuw interieur? Misschien wel! Ieder jaar zie je weer nieuwe interieurstijlen te voorschijn komen, sommigen vervangen oude stijlen en andere borduren hier vrolijk op verder. Niet alleen veranderd natuurlijk het aanbod in de winkels, de vraag veranderd net zo hard mee. We zijn in deze tijden steeds meer op zoek naar waardevolle investeringen en ook in het interieur is dit wel te meren. We hebben liever een paar authentieke en pure producten welke wat meer mogen kosten dan dat ons huis vol staat met uniformiteit. We kopen vooral wanneer we merken dat er een echtheid in het product zit en wanneer we deze ook ECHT ‘nodig’ hebben. Dat is een beetje de nieuwe mentaliteit en dit zie je ook zeker in het interieur terugkomen. Wat zijn nu de verschillende woontrends die we zullen gaan zien de komende tijd?

 

Stadsinterieur

Landelijk wonen hebben we een beetje gezien, nu zien we vooral juist het tegenovergestelde: het stadse/urban interieur. Het landschap van de toekomst is dan ook een stadslandschap en door urbanisatie woont 50% van de wereldbevolking in een stedelijk gebied Een beetje vraag naar natuurlijk en groen is er zeker wel bij. We zien vooral groen terug als veelgebruikte kleur in deze trend maar daarnaast ook felle kleuren als rood en roze. Wat betreft materialen passen hier natuurlijke materialen bij maar niet te bombastisch. Denk aan staal, glas en beton maar zeker ook aan afbreekbare kunststof. Je kunt vormen terugvinden welke je in de natuur terug kunt vinden zoals bloemen, blokken en heuvelachtige vormen.

 

Minimalisme met een randje

Zoals eerder aangegeven vinden wij authenticiteit steeds belangrijk worden, we kopen liever niet te veel en wanneer we iets kopen dient hier iets achter te zitten. We willen het liefste ontsnappen uit de drukte, naar de stilte en rust van ons huis. De kleuren welke horen bij deze minimalistische rend zijn vooral zwart en wit, aardetinten en pasteltinten. Er worden zware materialen en meubelen gebruikt om invulling te geven aan het interieur. Denk aan onbewerkte materialen zoals een boomstamtafel of een aanrechtblad van gegoten beton, zuiver en puur. Er wordt gebruik gemaakt van zachte randen en geometrische herkenbare vormen.

                                              

De nieuwe Folk

Naast het minimalisme zien we ook een erg drukke woonstijl: de folklore. In deze stijl is er ruimte voor eigen creativiteit en het maken van eigen producten en productcombinaties. Hoogwaardige materialen en fabricage is hierbij wel van belang. We zien bijvoorbeeld geweven tapijten, plantaadrig geverfde kleuren en handgeweven textiel verwerkt in kussens of plaids. Kleurgebruik is van alles door elkaar en wat betreft materialen dien je te denken aan geverfd hout, veren, gips, huiden en mondgeblazen glas.

 

Botanisch

Een tijd geleden zagen we al dat de planten terugkwamen in prints van onze kleding maar ook in het interieur zien we deze trend zich verder zetten. Met deze botanische stroming haal je de natuur in huis door gebruik van prints van planten, het aanschaffen van echte planten, ingelijste planten en mooie natuurverschijnselen onder een stolp. Ook deze laatste is helemaal terug van weggeweest.

Reacties
Websites

wonen.punt.nl 

Op wonen.punt.nl vind je leuke, informatieve artikelen op woon gebied. Op deze site vind je alles en een groot aantal adviezen over veel verschillende woongerelateerde topics. Voor veel tips kun je op deze site terecht.

Wilt u hier een link of wilt u een gastartikel schrijven? Stuur ons dan een mail!

Meer leuke sites

Meubelzaak
Xooon banken
Sidetables
Tuinrenovatie
123woontrends meubels

Studentverhuisservice - Verhuisbedrijf

Houten Jaloezieën

Kindergordijnen

Laadpaal plaatsen Leeuwarderadeel
Hedera
Radiatoren
Vijverstofzuiger
Gasloos bouwen

Container huren
laadpaal
Boxspring
Stalen u profielen bestellen
Dakgoten schoonmaken

Laminaat vloeren
Laddersenrolsteigers.nl
hongaarse punt
gietvloer van Hollandse bodem
Woningontruiming Rotterdam
drumcabine
Roldeurkasten gebruikt
Boretti keukenonderdelen
landelijke inrichting
Kasten op maat
hifi tilburg
Wasmachine monteur Utrecht
Nieuwbouw
http://www.aaawonen.nl/
Vliegengordijnen goedkoop
Kantoor meubilair
Plameco akoestisch plafond
Spanplafond in 24 uur
Roofing Service dakrenovatie
Gadgets
tapijttegel
www.toprenovloer.nl
tuinproducten Drenthe
Schoorsteenonderhoud
vaatwasser vrijstaand
hoogkiepbakken
Kroonluchters
RVS ringen
Berber Tapijt
VvE beheer|Kierstandhouder kopenDouchecabines - Sanispecials.nl
Alles over LED verlichting
Projectieborden werken effectief
Bouwhek verkoop
Dakdekker Concurrent
Stukadoor
Hovenier of Stratenmaker nodig? Zorgeloosbuitenleven
https://www.webkarpet.nl/
Levend schilderij kopen 
Timo Somers
Woondecoratie & Sfeerartikelen
Aankoopmakelaar Culemborg
Schellekens Dongen
Kantoortapijt
hue lampen
vaatwasser
Douchecabine
Dakbedekking
Kampman Kozijnen
Mijn Klusser.be
Complete keuken
Heerlijkwonen.info
Lekkerwonen.net
XLwonen.nl
Dakdekker Concurrent
Stukadoor
Hovenier of Stratenmaker nodig?
Zorgeloosbuitenleven
Zoekt u hulp in de tuin?
Goedkope energie
Dakdekkersbedrijf Beicks
Glaszetter nodig? GGNglas.nl
Ruiter Kunststof Kozijnen
Trap laten bekleden? Traprenovatiebedrijf MALAXO
Keuken inspiratie
Verhuisservice nodig? Hulpbijverhuizen.nl

Verhuisbedrijf Amsterdam

Categorieën
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl