Wonen en interieur
Interieurtips en woontrends
Hoe energiezuinig is uw woning echt?


Veel mensen denken dat hun woning vandaag de dag zeer energiezuinig is. In vergelijking met vroeger kan men vandaag de dag immers een aanzienlijk bedrag besparen op de energiefactuur. Hoe interessant dit op het eerste zicht ook lijkt, het kan in het merendeel van de gevallen toch nog een stuk beter. Door rekening te houden met de tips uit dit artikel zorgt u er in ieder geval voor dat uw woning nog energiezuiniger wordt waardoor de prijs van uw energiefactuur nog verder kan worden verlaagd.

Is er sprake van warmteverlies?
Cruciaal voor het bepalen van het energiezuinige karakter van uw woning is het vaststellen van mogelijk warmteverlies. Een woning is namelijk pas echt duurzaam wanneer dit verlies in de kiem wordt gesmoord. Huizen waarbij er alsnog sprake is van warmteverlies kunnen hiervoor verschillende controles uitvoeren. Niet alleen de aangebrachte isolatie is immers van belang, het loont bijvoorbeeld ook de moeite om even de beglazing onder de loep te nemen. Vooral in oudere woningen wordt er nog steeds veelvuldig gebruik gemaakt van enkele beglazing waardoor warmteverlies vrij spel krijgt. Deze beglazing vervangen door dubbel glas of hoogrendementsglas kan dit probleem meteen verhelpen.

Het gebruik van duurzame installaties
Het vervangen van oude gloeilampen door spaarlampen of door LED-verlichting is iets wat iedereen inmiddels wel weet en doet wanneer mogelijk. Toch zijn er nog heel wat andere installaties, toestellen en systemen in huis terug te vinden die een flink stuk duurzamer kunnen. Beschikt u bijvoorbeeld nog over een oude televisie met beeldbuis? Kiezen voor een nieuwe, energiezuinige LED-televisie kan op dit vlak reeds een verschil maken.

Niet alleen op vlak van entertainment kunnen woningen een flink stuk energiezuiniger gemaakt worden. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de wasmachine en de koelkast? Vooral deze laatste is een absolute grootverbruiker die jaarlijks met heel veel energie en dus ook geld gaat lopen. Door sterk verouderde toestellen in huis te vervangen door nieuwe , energiezuinige modellen kunt u er niet alleen voor zorgen dat het energieverbruik wordt teruggeschroefd, u zult dit ook ongetwijfeld merken bij de afrekening van uw energiefactuur.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl