Wonen en interieur
Interieurtips en woontrends
Stijfheid van kunststof kozijn

Een kunststof kozijn is de laatste jaren een veel geziene gast in het straatbeeld. Door de vele voordelen die een kunststof kozijn met zich mee brengt, is een kunststof kozijn immens populair geworden bij het Nederlandse publiek.

De houten en aluminium kozijnen zijn min of meer door de kunststof kozijnen verdrongen. Kunststof kozijnen biedt namelijk veel meer voordelen dan bovenstaande materialen. Toch zijn er ook enkele nadelen aan een kunststof kozijn. Een van de belangrijkste nadelen aan een kunststof kozijn is het feit dat je er niet in mag/kan boren.

Als je besluit om in een kunststof kozijn te boren, krijgt de stijfheid van het kozijn een flinke klap. Een kenmerk van kunststof is dat het een hoge stijfheid heeft. De stijfheid is waarde van de elasticiteit. Dat klinkt heel ingewikkeld maar het is in feite simpel. Een kozijn mag niet gaan buigen of een andere vorm krijgen. Kunststof heeft een hoge stijfheid, dat betekent dat een kunststof kozijn stijf zal zijn waardoor de kans op buigen zeer klein is. De kosten van kunststof kozijnen kunnen hierdoor aanzienlijk verschillen.

Als je in een kunststof kozijn gaat boren, neemt deze stijfheid gigantisch af. Doordat de stijfheid gigantisch af neemt, is het mogelijk dat een kunststof kozijn gaat buigen of een andere vorm gaat krijgen. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Zo kan het regelmechanisme van het kozijn niet meer werken waardoor je raam niet meer open en dicht kan. Dat kan allemaal veroorzaakt worden door één gaatje dat je er in hebt geboord.
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl