Wonen en interieur
Interieurtips en woontrends
De voordelen van een geïsoleerde woning

Er heerst een beeld bij veel Nederlanders dat een geïsoleerde woning vooral gunstig is voor je portemonnee, omdat je dan minder hoeft te stoken en daardoor lagere stookkosten hebt. Dat is ook zo, maar er zijn nog veel meer voordelen dan alleen lagere stookkosten. Hierover zullen we je in dit artikel verder informeren.

Omdat duurzaamheid en lagere stookkosten bij veel Nederlanders erg populair zijn, zal een woning die goed geïsoleerd is over het algemeen sneller worden verkocht dan een woning die dat niet is. Natuurlijk zijn een uitzonderingsgevallen, maar over het algemeen kunnen we stellen dat een goed geïsoleerde woning de voorkeur heeft als het op de woningmarkt aankomt.

Het tegengaan van de opwarming van de aarde

Door je woning te isoleren krijg je zoals gezegd lagere stookkosten, maar dat is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zoals je wellicht weet is de opwarming van de aarde een onderwerp waar menig mens zich zorgen over maakt. Hoewel je in eerste instantie misschien zou denken dat je daar als individu weinig aan kunt veranderen, is het goed isoleren van je woning in ieder geval een goed begin. Door minder te stoken belast je het milieu minder zwaar en draag je op die manier een steentje bij als het over klimaatverandering gaat.

Een gezonde leefomgeving

Dit voordeel wordt helaas vaak nog over het hoofd gezien. Maar door het isoleren van je woning creëer je wel degelijk een gezonder binnenklimaat (mits je natuurlijk voldoende blijven ventileren). Neem bijvoorbeeld spouwmuurisolatie (lees meer over deze isolatievorm op http://www.regioisolatie.nl/waarom-spouwmuurisolatie/).

Wanneer je spouwmuren niet geïsoleerd zijn met spouwmuurisolatie, is het voor tocht, vocht en kou eenvoudig om je woning binnen te dringen. Als gevolg hiervan voelen schimmels zich erg welkom je woning en deze zullen dan ook eenvoudig aan de buitenmuren gaan groeien.

Schimmelgroei kan in bepaalde gevallen ongezond zijn. Wanneer je je woning goed geïsoleerd hebt, onder andere door het aanbrengen van spouwmuurisolatie, voorkom je dus ongewenste en ongezonde schimmelgroei en creëer je een gezonder binnenklimaat. Echter, hoe goed je je woning ook ventileert, de buitenlucht is in de meeste gevallen nog altijd gezonder voor je. Zorg er dus regelmatig voor dat je lekker een frisse neus haalt hoe koud of warm het buiten ook mag zijn. Wanneer je tijd doorbrengt in de buitenlucht, brengt dat namelijk behoorlijk wat voordelen met zich mee. Denk hierbij een meer creativiteit en minder stress.

Tot zover dit artikel. Zoals je hebt kunnen lezen levert een geïsoleerde woning je veel meer voordelen op dan dat je in eerste instantie waarschijnlijk dacht. Kijk dan ook gerust eens rond naar de verschillende mogelijkheden waarop jouw woning geïsoleerd kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kruipruimte, de vloer en ook zeker het dak. Via het dak van je woning gaat namelijk enorm veel warmte verloren wanneer je geen isolatiemateriaalplaat aanbrengen!

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl