Wonen en interieur
Interieurtips en woontrends
Makelaar in onroerende goederen

Een makelaar in onroerende goederen, ofwel een vastgoedmakelaar, heeft veel taken om op zich te nemen. Een daarvan is natuurlijk het begeleiden van de verkoop van een woning, maar ook dat is weer onder te verdelen in verschillende verantwoordelijkheden. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een makelaar niet alleen verkoopt, maar ook koopt en (ver)huurt voor een bepaalde klant. Het is dus een erg veelzijdig beroep met veel eisen en kwaliteiten. Wat nu precies de eigenschappen van een goede vastgoedmakelaar zijn, dat is in onderstaand bericht te lezen.

Voorbereiding

Elk project begint met een goede voorbereiding. Wanneer iemand samen met zijn klasgenootjes een schoolproject uit behoort te voeren, is een goed begin het halve werk. Dat geldt ook voor het verkopen of verhuren van een pand. Voor een makelaar in onroerende goederen is het belangrijk om van tevoren allerlei gegevens en documenten te verzamelen die van pas komen voor de potentiële klanten en de verkoper of verhuurder zelf. Hij of zij staat dus altijd tussen deze twee groepen in. De informatie die deze professional bijvoorbeeld verzamelt betreft bijvoorbeeld gegevens over het pand, zoals het bouwjaar, de staat en gepland onderhoud. Dit is allemaal erg belangrijk voor de koper om een goede beslissing te maken en zich voor te bereiden op eventuele kosten. Voor de verkoper kan het handig zijn om ook genoeg informatie te krijgen. Zo informeert de makelaar over de verwachtingen bij een verkoop en wat er allemaal te regelen valt alvorens het huis echt verkocht is.

Betalingen

Daarnaast zorg de expert voor een goed verloop van allerlei betalingen. Hiermee bedoelt men, dat de juiste bedragen op het juiste moment overgemaakt worden. Natuurlijk regelt de verkoper zelf met de klant wat de vraagprijs is, maar de vastgoedmakelaar heeft hier ook invloed op en coördineert beide groepen in het proces. Zo zorgt hij of zij ervoor dat er de juiste compromissen worden gesloten wanneer dat nodig is, zodat er geen onenigheden ontstaan en de koper zich terugtrekt. Meer informatie hierover is te lezen op directhuisverkopen.com.

Afhandeling

Ten slotte zorgt deze professional ervoor dat de koop op een juiste manier afgesloten wordt. Dit houdt in dat alle documenten op de juiste plaats terechtkomen en dat de koper tevreden terug kan kijken op het proces. Dit zorgt er tevens voor dat de makelaar eerder aanbevolen wordt bij andere klanten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de kinderen het verkochte huis overerven bij overlijden.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl